12a Trobada de bésties de foc a Castelló

Un any més arriba la Trobada de bésties de foc de Castelló de la Plana, una de les trobades més clàssiques i populars del calendari anual del bestiari dels Països Catalans. Enguany es celebrarà aquest dissabte 11 de juny i serà la 12a edició, on s’hi aplegaran l’Anguila Murtrassa de Gavà (Baix Llobregat), el Drac Soterranyes de Vinaròs (Baix Maestrat), el Drac Rifenyo de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), els Cavallets de Castelló (Plana Alta), el Cavallet de Mar de L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), el Ruc Templat d’Ascó (Ribera d’Ebre), el Drac de Batea (Terra Alta), el Drac de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre), i la Víbria de Botafocs, els Dracs, l’Haca Traca Almalafa i el bestiari infantil de Castelló (Plana Alta), sense oblidar-nos que també hi pendran part als actes de la tarda els Gegants de Benicàssim, els Gegants de Vinaròs i la Muixeranga Els Negrets de l’Alcúdia .

Actes de la diada:

– De 6 a 9 de la tarda, a la Fundació Dávalos-Fletcher: Exposició fotogràfica de les més de 90 figures de bestiari que han visitat la ciutat des de l’any 2000 i de la qual s’ha editat un llibre. (Fins al 25 de juny).

– A 1/4 de 7 de la tarda, a la plaça Major: Tabalada infernal amb la participació dels músics del bestiari.

– A 2/4 de 7 de la tarda, des de la plaça Major: Cercavila de lluïment amb la participació del bestiari i els seus grups musicals, Dolçainers del Grau de Castelló, Gegants de Benicàssim, Gegants de Vinaròs i Muixeranga Els Negrets de l’Alcúdia.
Recorregut: carrers Vera, Enmig, Antonio Maura, Governador, Arxipreste Balaguer i plaça Major.

– A 2/4 de 8 de la tarda, a la plaça Major: Balls de lluïment sense foc de totes les entitats participants.

– A 1/4 de 9 del vespre, a la plaça Major: Enceses de les diferents figures de bestiari de foc i castell de focs de fi de festa.

– A 2/4 d’11 de la nit, a la plaça Major: Concert amb “Nitgrills” i “Almorranes Garrapinyaes”.

    • Ferran
    • 14 Juny 2011

    He encontrado un reportaje fotográfico sobre la XII Trobada de bèsties de foc, dejo el enlace: http://www.paterna-report.com/besties_de_foc.html

  1. Molt bon enllaça fotogràfic! Gràcies!

  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: