1es Jornades de Cultura Tradicional a Igualada

La Federació del Seguici Tradicional i Històric d’Igualada organitza pel proper dissabte dia 21 de maig les seves 1es Jornades de Cultura Tradicional. La Federació igualadina, de recent creació, està integrada pel Ball de Bastons, el Ball de Cercolets, el Ball de Pastorets, el Ball de Sant Miquel i els Diables, els Trabucaires d’Igualada “Els Voladors” i la colla castellera Moixiganguers d’Igualada, tenint com a principal objetiu la recuperació del seguici igualadí i la promoció de la cultura tradicional.

Les Jornades comptaran amb diferents conferències, taules rodones i exhibicions de balls, una oportunitat única per endinsar-nos a la cultura tradicional en general i a la igualadina en particular, a més a més sense excuses, doncs tots aquests actes seràn gratuïts, cosa d’agraïr tractant-se de cultura popular. Les Jornades com a tals s’iniciaran a partir de les 10 del matí al Centre Cívic Centre amb les conferències d’Albert Rumbo (historiador i arxiver molt vinculat amb La Patum de Berga), Pau Plana (Tècnic de festes i cultura popular de l’IMAC de Lleida), Àngel Vallverdú (músic i investigador de danses) i Daniel Vilarrubias (historiador expert en folklore igualadí). Desprès d’una pausa per dinar, es reempendran a partir d’1/4 de cinc de la tarda amb la presentació de la Federació del Seguici Tradicional  Històric d’Igualada i del Ball de Sant Miquel i els diables, acte que donarà pas a una taula rodona on hi pendràn part Pau Plana, Àngel Vallverdú i David Miret. Finalment hi haurà una cloenda i mostra de balls.

Està clar que fa temps que Igualada fa xup-xup per recuperar un prestigi perdut i recuperar de pas l’essència del seu folklore i la tradició del seu seguici, un procés llarg i complicat que necessita de la implicació de la gent i de moltes ganes de fer-ho, però que sense cap mena de dubte pot portar a la capital de l’Anoia a un nivell similar als seguicis d’altres capitals comarcals com Vilafranca del Penedés o Reus. Les Jornades són un nou exemple que, de moment, el camí ja està iniciat amb empenta.

  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: